1r Simposium Escolàpies

Què trobarem al simposi ABP?

E

L’equip de Conecta13 serà l’encarregat de dinamitzar tota la trobada i fomentar la participació activa dels assistents. Per això ens proposen als participants submergir-nos en una activitat inicial de team-building per formar equips heterogenis. Aquests equips abordaran reptes al llarg del Simposi, participant en activitats de recerca centrades en la recopilació de dades a l’entorn educatiu. Posteriorment, durem a terme una activitat de categorització i síntesi, on es generaran conclusions basades en la recopilació de dades i es plasmaran en artefactes digitals i analògics.

 

Assistirem a la ponència “ABP per a l’aprenentatge de tota la comunitat educativa”, impartida pel professor Fernando Trujillo, que proporcionarà insights sobre metodologies inductives i aprenentatge basat en projectes.

 

El Simposi s’ha dissenyat per fomentar la investigació, la conversa i la reflexió, amb un enfocament clar en la construcció del concepte d’innovació a l’aula i el desenvolupament de bones pràctiques a l’aprenentatge basat en projectes. La coherència als espais formatius, l’aplicació de claus de l’aprenentatge actiu i la creació d’un ambient participatiu i col·laboratiu seran fonamentals, i els participants seran el centre del procés d‟aprenentatge.

 

Us presentem als 3 membres de Conecta13 que ens guiaran en tot aquest procés:

 

Fernando Trujillo Sáez

Soci fundador de Conecta13 i assessor cientificopedagògic

Doctor en Filologia Anglesa i professor titular d’universitat al departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura.

Imparteix classes a la Facultat d’Educació, Economia i Tecnologia de Ceuta (Universitat de Granada). A més, és director del grup de recerca «Coneixement Obert per a l’Acció Social» (HUM-840) de la Universitat de Granada.

També és autor del curs obert massiu en línia de l’INTEF “Aprenentatge Basat en Projectes”, que continua convocant-se després de 8 anys de la seva primera edició.

 

Miguel Ariza Pérez

Soci fundador de Conecta13 i responsable de l’àrea de projectes Experimentat educador amb més de 25 anys d’experiència a la docència en Ensenyament Secundari i Formació Professional Bàsica, a més de 16 anys com a Orientador Escolar.

Durant la seva carrera, ha liderat el Departament d’Orientació i exercit com a Cap d’Estudis, enfocant-se al creixement i aprenentatge dels estudiants. Tot i això, la seva veritable passió i dedicació es troben en el perfeccionament professional, amb un interès especial en les metodologies actives (ABP, aprenentatge cooperatiu, etc.).

 

David Álvarez Jiménez

Soci fundador de Conecta13 i Director Executiu

Llicenciat en Ciències Matemàtiques i expert en e-Learning (Universitat de Sevilla).

També és membre del grup de recerca “Coneixement Obert per a l’Acció Social” (HUM-840).

Ha estat docent de secundària (Matemàtiques i Tecnologia), coordinador pedagògic del programa andalús d’alfabetització digital i acreditació en TICs ‘aulae’ i Cap de l’Àrea de Gestió del Talent i Formació al Consorci Fernando de los Ríos (Junta de Andalucía).

Entre les principals àrees d’interès hi ha els Personal Learning Environments, les Comunitats de Pràctica i l’Aprenentatge Organitzatiu.

 

Quin equipàs!

Ens espera un simposi pràctic i immersiu!